Murár kerítésgyártó üzem

kis- és nagykereskedés

"1981-óta, a kerítések szakértője"

Táblás kerítés
Táblás kerítés
2020-04-27
Mobilkerítések és kordonok
Mobilkerítések és kordonok
2020-04-27
Kerítés rendszer

A kerítések területeket választanak le egymástól.

Ezáltal tudunk tájékozódni, hogy mi kihez tartozik, megóvnak minket az idegenektől, betörőktől. Hogy milyen kerítés rendszert válasszunk számtalan tényező befolyásolja. Fontos az ár, az esztétikum és a strapabíróság. A megfelelő kerítés rendszer kiválasztásához fel kell mérni az igényeket, és a lehetőségeket.

Az első és legfontosabb kérdés, hogy nyitott vagy zárt legyen a kerítés rendszer

Sokan azért válasszák a zárt kerítés rendszert, mert senki nem lát be, illetve kevesebb a betörés. Pedig ez nem így van! Statisztikai adatok azt mutatják, hogy a zárt kerítéssel körbevett házakba, épületekbe szívesebben törnek be, mivel a szomszédok sem látják, hogy mi történik a házban. Néhány településen megszabják a kerítések maximális magasságát, de olyan település is van, ahol tilos a zárt rendszer kiépítése. Ezért mindenképpen érdemes az építési hatóságnál érdeklődni előtte.

Milyen célra használjuk?

Persze arra használják, hogy elkerítsük vele a házat, épületet, céget, vállalkozást, gazdaságot, ipar területet stb. Mindenki más szempontot tart szem előtt. A mezőgazdasággal foglalkozó iparágak számára fontosabb a vadháló kiépítése, hogy megóvják termésüket az állatok elől. Egy kertes ház számára viszont fontosabb az, hogy a gyerekeket és a kutyát a kertben tartsa. Fontos szempont mindegyiknél, hogy a két léc között ne legyen rés, amelyen egy kis testű kutya feje is kifér.

Stabilitás és kezelhetőség

Mindenki olyan kerítés rendszert szeretne, amely jól bírja a strapát és ellenáll minden környezeti hatásnak. Az egyik alapfeltétel a beton alapozás, ami jelentősen megnöveli a költségeket, de az olcsóbb drótkerítés is ugyan olyan jól bírja a strapát beton alap nélkül. A műanyag drótkerítés rendszer sokkal ellenállóbb, mint gondolnánk, például nem színeződik el az UV sugárzás hatására, bár kevésbé strapabíró, mint például a vastagabb huzalból készült kerítések.

A drótkerítés a legolcsóbb alternatíva. Tekercsben kapható horganyzott és horganyzott+beton, kivitelben. Ezt javasolt fém oszlophoz rögzíteni. Ha nagytestű háziállat van a területen, egy vastagabb huzalból készült terméket kell választani. Cégünk számos alternatívát nyújt, az ideiglenes vékony huzalból készült kerítéstől egészen az apró kockás vastag huzalból készült termékeket amiket a börtönökhöz gyártunk! Ezt egy költséghatékony jó választás lehet.

A drótkerítést, használhatjuk csak a telek oldalain, a szomszédok felől. Az első oldalra pedig egy díszesebb, robusztusabb kerítést alakíthatunk ki.

Ha masszív, erős, és esztétikus kerítést szeretnénk, alkalmazzunk 2D illetve 3D merev táblás kerítést, ez biztonsággal használhatók kutyák mellett is.

Az egyedi készítésű kerítés rendszerek stílusa egyedi igényekhez igazodik, így igazán karakteressé tehetjük otthonunkat. Hozzá juthatunk olcsó áruházakban beszerezhető rendszerekhez is, de ezek minősége, alapanyaga messze elmarad a termékkel szemben támasztott követelményektől. Ezek a kerítések, megtévesztik a laikus vásárlókat, és használat során, de gyakran már a beépítésnél kiderülnek a termék gyengeségei.

Gyakran találkozunk dühös vásárlókkal, akik a máshol nemrégiben vásárolt kerítésüket, ami már tönkrement, cserélik le a mi választékunkban található strapabíró tartós termékekre.

Az olcsó, gyakran a drágább!

Milyen legyen a kerítés alap?

Az alap készülhet zsaluból, betonból, de akár előregyártott elemekből is, vagy egyesesetekben nem is szükséges. A kerítés rendszer tartóssága érdekében a házépítéshez hasonlóan megfelelő mélységbe kell, hogy kerüljön. Amennyiben bebetonozzuk az oszlopokat, valamint a kerítés alját, sokkal stabilabb kerítést rendszert kaphatunk. Mindenféle képen szakemberek segítségét kell kérni, hogy hogyan lenne célszerűbb megépíteni, hogy biztosan szép, esztétikus és évekig tartó kerítés rendszert szeretnénk.

Egyéb fontos tudnivalók:

A kapu rendszer kialakításánál fontos, hogy ne a közterületre nyíljanak, hanem befelé. Üdülő területeken nem építhető kerítés csak átlátható vagy, élő növény. A telken belüli részek nem választhatók le tömör kerítéssel. A kerítés rendszernek a kerten belül kell állnia.

Mennyibe kerül a kerítésrendszer?

A legolcsóbb megoldás a drótkerítés, (hagyományos drótfonat, vadháló, tekercses kerítés) amelyet egy örökzöld sövénnyel vagy tujákkal rendkívül esztétikussá tehetünk. Ha a stabilitás és az esztétikum megköveteli a következő tartóssági lépcső a táblás 2D és 3D kerítések csoportja. Majd a kerítések csúcsát az egyedileg gyártott kerítéselemek, kapuk képviselik amellyel egyedi megjelenést, és rendkívüli tartósságot biztosíthatunk kerítésrendszerünknek.