Murár kerítésgyártó üzem

kis- és nagykereskedés

"1981-óta, a kerítések szakértője"

Kerítés elemek
Kerítés elemek
2020-04-27
Úszókapuk

Az úszókapuk a tolókapuk egyik fajtája, aminél nincs lefektetett sín a talajon.

Az úszókapu a betonfoglalathoz rögzített görgőkön csúszik át. A sín pedig az úszókapu aljára van felhegesztve. Az általunk készített úszókapuk akár több 10 éven keresztül is rendkívül jól megállják a helyüket. Az úszókapu mint neve is mutatja, a talaj felszíne felett úszik. Ez úgy lehetséges, hogy a kapunyitás egyik oldalán a földszín alatt kialakítanak egy betontömböt, ami a kapu ellensúlyát képezni. Súlya a kapumérethez igazodik. 200-1000 kg ami könnyedén megtart akár 100-500 kg-os kaput is. Amennyiben növelni szeretnénk a kapu hosszát vagy tömegét, úgy az ellensúly nagyságát is növelni kell. Minél hosszabb egy kapu annál távolabb kell elhelyezni a csapágyakat is. Ezek biztosítják az úszókapu zökkenőmentes mozgását és biztosítják a vízszintes tartását.

Cégünk minden esetben a megrendelő igényeihez igazodva, egyedi méretben, kialakítással gyártja le kaput, igény esetén kerítéselemekkel egybekötve. Anyaga, típusa, kialakítása, mérete, valamint kezelése, mozgatása többféle lehet. Ez megbeszélés tárgyát képezik.

Az úszókapuk a legpraktikusabbak, de egyben a legköltségesebbek. Választásakor figyelembe kell venni, hogy kinyitásakor szükség van a megfelelő helyre. A tolókapunál egy kapuhossznyi már elég, az úszókapunál ennek kb. másfélszeresére van szükség. Az elektromos nyitórendszer felszerelésére célszerű már a kapu legyártásánál gondolni.

Az úszókapu előnyei:

 • Számos előnnyel rendelkezik a hagyományos kapuhoz képest. A hátránya viszont, hogy nagyobb helyre van szüksége. Ahol ez kivitelezhető, mindenképp ajánljuk ezt a fajta kapu beépítését.
 • Az úszókapu az időjárási körülményeknek is ellenáll mivel védett szerkezeti elemekkel rendelkezik.
 • Nincs lefektetett sín a talajon, amiről esetleg kiugorhatna a kerék. Nem ütközik akadályokba, mint például a kavics, sár, vagy egyéb akadály esetén, nem tud lefagyni.
 • A modellekhez készült kapumozgatóink a lakossági és állandó ipari üzemeltetést is lehetővé teszik.
 • Nem szükséges többméretes betonalapot készíteni, valamint nem jelent problémát, ha a talaj nem vízszintes
 • Nincs holttér a bejáratnál, mint a szárnyas kapu esetében

Felépítése

 • Maga az úszókapu támasztó görgőkből és vezető görgőkből áll össze és C sínből.
  A C sín a kapuszárny alá van közvetlenül hegesztve, ebben futnak a görgők.
 • Támasztó görgők a kapu egy oldalán, alul megadott távolságra helyezkednek el.
 • Támasztó görgő, a kapu felső részén van elhelyezve, ami meggátolja, hogy a szárny kibillenjenek a függőleges síkból
 • Egy betonalapra van szükség a felépítéséhez, melynek mérete függ az úszókapu súlyától, az alkatrészeinek terhelhetőségétől, valamint a kinyílás hosszától

Mire figyeljünk úszókapuknál?

Az újabb kapuk jellemzően úszó vagy görgős típusúak. Könnyen mozognak kézzel, nem szorulnak. A kapu rendszeres, komfortos mozgatását automatizálással célszerű megoldani. Fontos, hogy a kiválasztásánál 230 V motorokat, úszókapu mérethez, súlyhoz igazodó automatikát válasszunk.

Mennyibe kerül az úszókapu?

A kapu szerkezetekkel hosszú évekig nincs semmi gond. Az úszókapu hosszú élettartama pontosan abból fakad, hogy egy jól kitalált technológiát alkalmazunk. Ehhez csakis kizárólag minőségi alapanyagokat használunk. A legjobb alapanyagokból a legjobb árakat tudjuk kialakítani vásárlóink számára. Pontos árajánlatot csak az igények ismeretében akár helyszíni felmérés után tudunk mondani.

Milyen felület kezelést válasszunk?

Opcióként választható tüzihorganyzás amely jelentősen megnöveli a kapuk élettartamát. Valamint ezen felül festés, esetleg porszórásos felületvédelem (színterezés). Természetesen a megrendelő RAL színskála szerinti igényének megfelelően.