Murár kerítésgyártó üzem

kis- és nagykereskedés

"1981-óta, a kerítések szakértője"

Drótkerítés
Drótkerítés
2020-04-27
Vadháló

A vadháló kerítés erdők, legelők, mezőgazdasági és vadászati területek elkerítéséhez egyaránt tökéletesen alkalmasak.

Tulajdonságai miatt gyakran alkalmazzák autópályák mellett is. A vadháló általában kétféle méretű horganyzott huzal kombinációjából készül. Melyek átmérője vadháló típusokét változik. Pl.: 1,8/2,2,  2,0/2,8,  2,2/3,1mm

Vadháló típusai:

S – Típusú vadvédelmi hálók

Az S-típusú csavart szálkötésű vadhálók megfelelő keménységű I.oszt. horganyzott huzalból, automata gépi csomózással készülnek. A háló rendkívül rugalmas, ellenáll a dinamikus erőhatásoknak is, ezáltal a vadakat megvédik egy esetleges sérüléstől. A felhasználási célnak megfelelően sokféle méretben készülnek. A vízszintes huzalok megszakítás nélkül futnak párhuzamosan, ezért nem szükséges hozzá vezetőhuzalt alkalmazni. Ezen kívül az alsó és a felső huzal szálak erősített kivitelűek.

Felhasználási terület

Mezőgazdasági, valamint vadgazdasági célokra, de lakossági felhasználásra is tökéletesen alkalmas. A vadháló segítségével megvédhetjük kertünket, ültetvényeinket, erdőnket, de akár építési területek védelmét is.

SS – Típusú vadvédelmi hálók
Kialakításukban, és felhasználási területüket illetően megegyeznek az S-típusú kerítés hálókkal.
Ami speciálissá teszi az a sűrűbb kockaosztás, ezáltal apróbb vadak, védelmét is lehetővé teszi.

E – Típusú vadvédelmi hálók

Kialakításában, és felhasználási területében megegyezik az előző típusokkal. A különbség az extra sűrű kockaosztásban, és a választható extra erős huzalvastagságban van.

A vadhálók funkciója és előnyei:

A vadhálók időtálló anyagból készült védelmi eszközök. Hasznos funkciókkal rendelkeznek a vadállatok távol tartásához, valamint állattartási célokra.

Előnyei:

  • Erdészeti, mezőgazdasági vadháló elsődleges funkciója, hogy maximálisan távol tartsa a vadállatokat és ezzel elkerüljük az állatok okozta károkat. Sérülésmentes védelmet biztosít.
  • Autópálya vadhálók: A folyamatos építkezéseknek köszönhetően, elkerülhetetlen az állatok felbukkanása, amely rengeteg állat elpusztulásához vezet, hiszen elég nehéz lefékezni az a járműveket magas sebesség mellett, hogy elkerüljük a sérüléseket, baleseteket.
  • Vasúti pálya vadháló az állatok védelmére szolgál és biztosítja a vasúti közlekedés zavartalan működését.
  • Sérülés esetén könnyen cserélhető
  • Nem igényel gépi feszítést
  • Akár több év múlva is újra telepíthető

A vadháló kerítések elsősorban a vadakat védik a sérülésektől. Sok egyéb alkalmazási módja is ismert például szőlőknél, gyümölcsösöknél, ültetvényeknél.

Kerítésként a mezőgazdasági területek védelmére

Nagyobb telkek és családi házak bekerítésére.

Vadasparkok, utak, autópályák és iparterületek kerítéseként.

A népszerűségének az egyik legfőbb oka, hogy gyorsan telepíthető, és tartós kivitel, mindez alacsony áron. Ahhoz viszont, hogy tartós védelmet építsünk ki vele fontos egyes lépések betartása:

Megfelelő előkészítés mindennek az alapja. A bekerítendő terület meghatározása és kijelölése, méretének és hosszának nagysága. Illetve a kiegészítő kapuk mérete és helye.

Oszlopok kijelölésével, egymás közötti távolságával melynek mérete 3-6 méter között van. Az oszlopok helyét érdemes a területen olyan eszközzel jelölni, ami látszik, mint például szóró festék.

Az oszlopokat 80 cm mélységig érdemes elhelyezni a földbe. Amennyiben a kijelölt helyen az oszlop nem lehetséges, egy 50 cm sugarú körben érdemes újra próbálkozni. A földben lévő kövek eseten fúróval elő kell fúrni az oszlop helyét. A merevítést speciális feszítődrót és szerszám segítségével kell végezni.

A vadháló kiszállítása után ki kell teríteni majd egy U szög segítségével ideiglenesen rögzíteni, lazán. A vadháló végleges rögzítését úgy célszerű rögzíteni, hogy alul 2 sor legyen a talajon, az első szál ráfeküdjön a talajra, azért, hogy egy vaddisznó ne tudjon bejutni.

Az U szöggel úgy kell megrögzíteni, hogy az alsó 3 szál mindegy részét be kell szögelni. A szomszédos oszlopoknál ugyan így. Fontos tudni, hogy az U szöget nem szabad teljesen beverni. Célszerű horganyzott U szöget használni. A vadháló elkészítése után, el kell készíteni a bejárati kaput. A munka végeztével a teljes kerítést le kell ellenőrizni a feszesség tesztelése érdekében.